Aktuelno

22.

apr.18.

Turneja u Francuskoj

Kulturno umetničko društvo "Krušik" upravo se vratilo sa dvonedeljne turneje po severu Francuske, koja je održana u gradu Rubeu. Folklorno društvo, koje je na ovu turneju krenulo sa prvim izvođačkim i veteranskim ansamblom, kao i orkestarskom sekcijom i ženskom pevačkom grupom, uzelo je učešće na jubilarnoj 20.-godišnjici tamošnje manifestacije "Kulturna nedelja", koja je realizovana u periodu od 14. do 21. aprila.


01.

jan.18.

Srećna Nova godina!

Kulturno umetničko društvo "Krušik" svim svojim prijateljima, članovima, donatorima i poštovaocima folklora i tradicije želi zdravu, uspešnu i veselu 2018. godinu!


01.

jan.18.

Novi web sajt

Duuugooekivani web sajt društva konačno je od prvog dana 2018.godine on-line. KUD "Krušik" se zahvaljuje Deda Mrazu na ovom poklonu :)


02.

dec.17.

Veliki godišnji koncert

Kulturno umetničko društvo "Krušik" održalo je svoj godišnji koncert, u subotu 2. decembra. Nakon četvorogodišnje pauze i velikog povratka na scenu valjevskog Centra za kulturu, KUD "Krušik" ponovo je prezentovao publici svog matičnog grada, koncert, koji se ranijih godina tradicionalno obeležavao.


08.

okt.17.

XII Festival duvan čvaraka

KUD "Krušik" rado je prisutan na svim značajnim, kulturnim manifestacijama grada Valjeva. Tako je i ovaj put uzelo učešće na ovogodišnjem Festivalu duvan čvaraka, poznatijem kao "Čvarkijada", koji se održao 8. oktobra. Prvi izvođački ansambl nastupio je sa koreografijama "Valjevska podvala" i "Šopske igre", kao i narodni orkestar sa svojom muzičkom tačkom.


02.

okt.17.

Koncert za Miroslava

Humanitarni koncert svih valjevskih folklornih društava ("Abrašević", "Gradac", "Đerdan", "Izvor", "Valjarica", KUD "Krušik") radi prikupljanja finansijskih sredstava za nastavak lečenja Miroslava Mirnića, člana KUD "Čajavec" iz Banja Luke.


16.

sep.17.

Poseta KUD "Slavuj

Povodom proslave četvorogodišnjice svog postojanja KUD "Slavuj" iz Novog Badovca (Kosova i Metohija) ugostio je delegaciju našeg društva.


05.

sep.17.

Audiciju za nove članove

Svi vi koji želite da negujete svoju tradiciju, putujete, stvarate prijateljstva, a imate sedam i više godina, možete doći svakog ponedeljka, srede i petka od 19:30h ispred glavne kapije fabrike "Krušik" i postati deo naše porodice.Za razliku od ostalih društava, naše je otvoreno za prijem članova tokom cele godine.


12.

avg.17.

Audiciju za nove članove

KUD "Krušik" na turneji u Kalarašu, gradu na jugu Rumunije, kao učesnik Internacionalnog festivala "Hora Mare", u CIOF-ovoj organizaciji. Ovaj festival, inače revijalni po svom karakteru, okupio je ansamble iz šest država. Pored Srbije, učešće su uzeli ansambli iz: Italije, Bugarske, Slovačke, Crne Gore, kao i domaćina, Rumunije.


15.

avg.16.

Turneja u Francuskoj

U oktobru 2016. godine, naše društvo bilo je na turneji po severu Francuske. Za samo pet dana i održanih 15 koncerata, preko 4.000 gledalaca videlo je nastupe KUD-a "Krušik". Društvo je sa svojih osam koreografija nastupilo u sledećim gradovima: Lys-lez Lannoy, Roubaix, Orchies, Hem.