Izveštaji

Sv.Nikolaji - slava KUD-a "Krušik"

Kulturno umetničko društvo "Krušik" ove godine počelo je da obeležava krsnu slavu, Sv. Nikolaji 22. maja, prvi put u istoriji svog postojanja. Zbog toga, uprava društva pripremila je bogat raspored programa u našim prostorijama koji se odvijao od samih jutarnjih časova.

Slava KUD-a

Od 9h-11h bilo je vreme predodređeno za prijem gostiju, 11h podizanje slave i lomljenje kolača uz prisustvo sveštenika, 12h-14h postavljan svečani ručak, a u 16h usledio je prigodan nastup za ovaj povod.

Mnogobrojne zvanice svojim prisustvom uveličali su našu slavu, od prijatelja, preko ljudi koji rado finansijski pomažu društvo kada je to potrebno, do zvaničnika holding kompanije "Krušik". Predsednik društva, gospodin Branko Petrović, zahvalio se prisutnima što su se odazvali našem pozivu, dok je nekolicini uručio zahvalnice.

Ovom prilikom ugostili smo kulturno umetničko društvo ,,Slavuj“ sa Kosova i Metohije, tačnije iz Novog Badovca. Iako relativno mlado, osnovano septembra 2013. godine, ovo društvo ima pregršt nastupa i gostovanja po mnogim krajevima širom Srbije. Broji 50 članova, raspoređenih u malu, srednju i veliku grupu. Takođe, u jedan od važnijih segmenata njihovog društva spada i pevačka grupa, koja se sastoji od pet članova. Sve veoma dobro funkcioniše pod nadzorom predsednika gospodina Momčila Nedeljkovića.

Na ovom koncertu, nastupili su dvema koreografijama, "Igrama iz Metohije" i "Igrama iz Vladičinog Hana". Igrači našeg prvog i drugog ansambla zajedno su izveli "Igre iz velike Srbije", prvi ansambl samostalno "Krajiške igre" i "Šopske igre", dok su veterani odigrali "Glamočko nijemo kolo".

  • Datum:
  • 22.05.2017.
  • Mesto:
  • Prostorije KUD-a
  • Vreme:
  • ceo dan

Obeležavanje slave

Slava KUD-a

Miroslav MIRNIĆ