Izveštaji

Koncert za Miroslava

Miroslav Mirnić je igrač KUD-a "Čajavec" iz Banja Luke, koji drugi put oboljeva od malignog melanoma. Tokom svog studiranja u Banja Luci, Miroslava je upoznala jedna od naših članica, koja je do danas očuvala to poznanstvo. Saznavši da je Miroslav ponovo bolestan, obratila se svom društvu, sa željom da svaki član predloži kako možemo pružiti pomoć i doprineti razrešavanju ove nemile situacije.

Koncert za Miroslava

Period koji je usledio nakon povratka sa turneje iz Rumunije, bio je i više nego bogat raznovrsnošću koncerata i nastupa kulturno umetničkog društva "Krušik".

Humanitarni koncert pod nazivom, "Koncert za Miroslava", održan je 2. oktobra 2017.god., u Centru za kulturu. Povod organizovanja ovog koncerta bilo je prikupljanje finansijskih sredstava za nastavak lečenja našeg kolege Miroslava.

Uprava je odlučila da se napravi humanitarni koncert u kojem bi pored nas trebalo da učestvuju i sva valjevska folklorna društva. Na taj način, sakupili bismo veći finansijski iznos, a i dokazali da se u ovakvim trenucima ističu humanost i kolegijalnost kao najvažnije ljudske osobine, dok se prevazilaze rivaliteti, konkurencija za koje se pretpostavlja da postoje među kulturno umetničkim društvima grada Valjeva. Nakon pristanka i saglasnosti svih društava, određen je datum koncerta. Cena karte iznosila je 200 dinara.

Tom prilikom, publika je uživala u nastupima: "Abraševića", "Gradca", "Đerdana", "Izvora", "Valjarice" i "Krušika". Svako društvo predstavilo je dve tačke, folklornu ili orkestarsku, po sopstvenom izboru. Tokom večeri nizale su se: "Igre iz Užica", "Igre iz Dragačeva", "Bugarka", "Krajiške igre", "Ero s' onoga svijeta", "Igre iz valjevske Kolubare", "Podgorska svadba", "Glamočko nijemo kolo", "Vranjansko polje", "Igre iz Istočne Makedonije".

Na samom kraju koncerta, KUD "Krušik", kao inicijator i organizator čitavog procesa, zahvalio se svima koji su učestvovali i pomogli samu realizaciju istog. Posebno predškolskoj ustanovi "Milica Nožica", koja je nesebično pružila finansijsku podršku sa celokupnim rukovodstvom i svim zaposlenima, kao i odazivu svih folklornih ansambala.

Od prodaje karata, dobijeno je 90.000 dinara, mada akcija još nije bila obustavljena. Neposredno po završetku koncerta, ljudi su nastavljali da se javljaju putem naše fejsbuk stranice (KUD Krusik Valjevo), direktno u naš KUD ili preko članova, kako bi dali određenu novčanu svotu u skladu sa svojim mogućnostima, a nekoga učinili srećnim. Sav novac uplaćen je na Miroslavljev devizni račun.

Želimo Miroslavu brzo ozdravljenje i oporavak, i da se što pre vrati u kolo života, kako kažu njegovi saigrači.

  • Datum koncerta:
  • 02.10.2017.
  • Mesto koncerta:
  • Centar za kultutru
  • Vreme koncerta:
  • 20h

Pomoć za našeg kolegu

Miroslav Mirnić

Miroslav MIRNIĆ