Izveštaji

Godišnji koncert

Kulturno umetničko društvo "Krušik" održalo je svoj godišnji koncert, u subotu 2. decembra 2017.godine. Nakon četvorogodišnje pauze i velikog povratka na scenu valjevskog Centra za kulturu, KUD "Krušik" ponovo je prezentovao publici svog matičnog grada, koncert, koji se ranijih godina tradicionalno obeležavao.

Godisnji koncert KUD Krusik

Društvo je nastupilo sa svojom folklornom, orkestarskom sekcijom, ženskom pevačkom grupom i vokalnim solistom.

Folklorna sekcija, sačinjena od prvog izvođačkog, drugog i veteranskog ansambla nastupila je redom koreografijama: "Valjevska podvala", "Igre iz Slavonije", "Igre iz Banata", "Vlaške igre", "Krajiške igre", "Glamočko nijemo kolo", "Egejska Makedonija", "Istočna Makedonija", "Šopske igre" i "Velika Srbija".

Orkestarska sekcija otvorila je koncert kompozicijom "Pašona", a potom izvela splet rumunskih, makedonskih, kao i srpskih narodnih kompozicija. Ženska pevačka grupa predstavila se pesmom "Ergendedo", dok je vokalni solista, najstariji član društva Ratibor Stefanović, otpevao dve pesme: "Razbolje se šimšir list" i "Udade se jagodo".

Ovom prilikom kulturno umetničko društvo "Krušik" uručilo je zahvalnice i plakete ljudima koji su doprineli razvoju i napretku istog. Zahvalnicu je dobio šef orkestra KUD "Krušik" Miroslav Vujić, dok su zahvalnice i plakete primili: Vasilije Krajinović, predsednik KUD "Krušik" Branko Petrović i holding korporacija "Krušik" koje je preuzela Gordana Grbić, u ime istog.

Novina ovog koncerta jeste u tome što je u poslednjoj koreografiji, "Velika Srbija", učestvovala celokupna folklorna sekcija. U jednom trenutku, čitavu scenu ispunjavalo je 50 članova ovog društva, od najmlađe dece do odraslih veterana. Na ovaj način prikazana je poruka samog koncerta, da su vrata kulturno umetničkog društva "Krušik", za prijem novih članova, otvorena tokom čitave godine bez ikakvih starosnih ograničenja

  • Datum koncerta:
  • 02.12.2017.
  • Mesto koncerta:
  • Centar za kultutru
  • Vreme koncerta:
  • 20h

Zahvalnica za HK "Krušik"

Gordana Grbić

Gospođa Gordana GRBIĆ u ime holdinga prima zahvalnicu za svu pruženu pomoć