Izveštaji

Celovečernji koncert povodom dana fabrike

Povodom obeležavanja dana fabrike, kulturno umetničko društvo "Krušik" održalo je celovečernji koncert u sali Centra za kutluru u Valjevu. Posle nepune četiri godine, od svog poslednjeg godišnjeg koncerta, društvo je sa prvim izvođačkim, drugim i veteranskim ansamblom nastupilo sa svojih devet koreografija

#

Drugi ansambl je zajedno sa prvim izvođačkim izveo koreografiju "Igre iz velike Srbije", prvi izvođački ansambl samostalno je nastupio koreografijama: "Valjevska podvala", "Krajiške igre", "Igre iz Banata", "Egejska Makedonija", "Šopske igre" i "Igre iz Istočne Makedonije", dok su se veterani predstavili "Glamočkim nijemim kolom" i "Igrama iz Slavonije".

Program je upotpunjen muzičkom tačkom orkestra, koji je u prvom delu nastupa izveo "Acino picikato kolo" i "Cicvarića kokonješte kolo". Za kraj večeri pripremio je splet makedonskih kompozicija, predvođen svojim šefom Miroslavom Vujićem i prvom harmonikom Milanom Gavrilovićem.

Pored toga, publici se predstavila ženska pevačka grupa, sačinjena od pet devojaka, pesmom "Osu se nebo", koju vodi Marija Janković.

Raznolikosti ovog koncerta, doprineo je i vokalni solista, najstariji član društva, Ratibor Stefanović, koji je otpevao staru sandžačku pesmu "Razbolje se šimšir list".

Kulturno umetničko društvo, a posebno folklorna sekcija, se ovom prilikom zahvalila za dugogodišnji trud, rad i nesebičnu podršku koju pruža svojim članovima, umetničkom rukovodiocu Dušku Krajinoviću.

Nakon koncerta, druženje se nastavilo u prostorijama na stadionu FK "Krušik", gde se svim članovima i gostima obratio predsednik Branko Petrović, čestitkama na dobro obavljenom poslu i željom da svaki naredni koncert bude još bolji.

  • Datum koncerta:
  • 24.02.2017.
  • Mesto koncerta:
  • Centar za kultutru
  • Vreme koncerta:
  • 20h

88 godina fabrike "Krušik"

Gordana Grbić

Nastup KUD-a uveličao je dan fabrike HK "Krušik"